Tuntikuvaukset

HIIT

Hiit on koko vartalon tehokas treeni joka lisää ketteryyttä, koordinaatiota, lihasvoimaa ja kestävyyttä.

Tunnilla tehdään vaihtelevasti sykettä nostavia ja lihaskuntoliikkeitä intervallityyppisesti. Liikkeet tehdään oman kehonpainolla sekä lisäpainoa (kahvakuula/levypaino) käyttäen. Tunnin tavoitteena sykekunnon koheneminen, kehonhallinnan ja kehonhahmotuksen lisääntyminen sekä liikkuvuuden, ketteryyden ja lihaskestävyyden parantaminen. Tämä kovatehoinen tunti sopii kaikille!

Zumba

Zumba on tanssillinen tunti jossa musiikki perustuu latinorytmeihin. Tunnilla tehtävät tanssiaskeleet perustuvat erilaisiin tanssimuotoihin. Tämä hauska ja energinen tunti tempaa mukaansa jokaisen ja nostaa sykkeen hyvillä rytmeillään ja askelsarjoilla. Tunti aloitetaan aina alkulämmittelystä ja tunnilla teemat ja tanssityylit vaihtuvat kappaleittain. Hyvä, iloinen ja energinen olo on tämän tunnin jälkeen taattu!

RVP

Rvp on Rankka lihaskuntopainotteinen ”täsmätunti” reisille, vatsalle ja pakaroille. Tunti alkaa selkeällä alkulämmittelyllä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään reisi-, vatsa- ja pakaralihasten vahvistamiseen. Lopuksi lyhyet, noin 5 minuutin venyttelyt. Välineinä käytetään mm. voimatankoja ja step -lautaa. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sopii kaikille lihaskuntoharjoittelusta pitäville.

Jooga

Joogatunti on rauhallinen ja miellyttävä ryhmäliikuntatunti joka koostuu kehonhallinta-, tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksista. Tämä rauhallinen, miellyttävä ja hyvää tekevä tunti sopii kaikille!

Pilates

Pilates on kokonaisvaltainen kehon ja mielen rentouttamiseen ja vahvistamiseen keskittyvä tunti. Tunnilla yhdistyvät monet osa-alueet: kehon rentoutuminen, keskittymisen kehittyminen, koordinaation ja liikkuvuuden parantaminen sekä lihasten vahvistaminen. Tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon (kehon voimakeskus) lihasten aktivointiin ja hallintaan. Tunti perustuu erilaisiin Pilates liikkeisiin joissa liikutetaan kehoa tasapainoisesti ja voimakkaasti jokaiseen liikkeeseen keskittyen. Tavoitteena on saavuttaa liikkuvuuden ja vartalon hallinnan luonnollinen tasapaino. Pilatekselle ominainen pehmeä yhdistelmä venytyksiä ja lihasvoimaa lisääviä harjoitteita kiinteyttää lihaksia tehokkaasti.

Kahvakuula

Toiminnallisen harjoittelun tunti, jossa vastuksena käytetään yhtä tai kahta kahvakuulaa. Tällä tunnilla harjoitat lihaskestävyyttä, voimaa ja nopeutta sekä kehon syviä lihaksia. Kahvakuulaharjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi aikaisempaa kokemusta kahvakuulasta tai lihaskuntoharjoittelusta.

Pump

Lihaskuntoharjoittelutunti levytangon ja käsipainojen avulla. Liikkeet on suunniteltu myötäilemään musiikkia ja tuntirunko on suunniteltu loogiseksi ja fysiologisesti järkeväksi kokonaisuudeksi.

Spinning

Sisäpyöräilytunti musiikin tahtiin. Tunti kehittää lihaskestävyyttä, erityisesti alaraajojen lihasten osalta ja kehittää tehokkaasti aerobista kuntoa. Spinning tunti soveltuu erikuntoisille ja eri-ikäisille liikkujille; jokainen voi säätää vastusta oman kuntonsa mukaan ja saada tunnista irti paras mahdollinen treeni.

HIIT -spinning tunnilla tehdään alkulämmittelyn jälkeen nopeita/kovia HIIT osuuksia jossa työstetään maksimaalista kestävyyttä sekä nopeuskestävyyttä. Tällä kovatehoisella spinning tunnilla tehdään HIIT osuudet joko aikaa vastaan tai kappaleisiin rakennettuina intervalliosuuksina.

TABATA

TABATA on tehokas treeni, jossa ideana on tehdä neljän minuutin työjaksoja niin, että liikkeitä tehdään täydellä teholla 8 x 20 sekuntia. Välissä aina 10 sekunnin tauko. 30 minuutin harjoituksessa ehtii tehdä 5 työjaksoa niin, että jokaisen jakson välissä on 1 min. palautumisaika. Välineinä käytetään omaa kehonpainoa, steppilautaa, pumppi tankoa ja irtokiekkoja sekä mattoa riippuen aina ohjelmasta.
TABATA on siis täydellinen treeni niille, jotka haluavat saada itsestään paljon irti lyhyessä ajassa. Mikä parasta niin kaikki liikkeet tehdään aina omaan tahtiin joten voit helposti muokata tunnin tehoja itsellesi sopiviksi. Mutta jos haluat haastaa itsesi ja mennä mukavuusalueen ulkopuolelle niin tällä tunnilla se onnistuu.

SPINHIIT 55

Spin HIIT 55 -tunti koostuu pidemmästä lämmittelyosuudesta, jonka jälkeen kolmeen osaan jaettu HIIT osuus. Osien välissä on aina minuutin mittainen tauko kevyesti rullailen. Kaikki työosuudet on tarkoitus polkea omilla maksimitehoilla mutta voit helposti säädellä tehoja vastuksella ja polkemisnopeudella. HIIT osuuksien jälkeen palautellaan parin kappaleen verran ja viimeisenä vielä venyttelyä/jäähdyttelyä. Tule kokeilemaan ja löydä oma tasosi polkea tunnilla!