Tuntikuvaukset

TANSSILLISET TUNNIT:


Bailatino!

Lattari riemua soolona.

Bailatino on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia, tanssia sekä kulttuuria. Tanssilajin tavoitteena on poistaa musiikillisesta liikunnasta siihen kohdustuvia suorituspaineita.

Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on luoda ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssien mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua.


Zumba

Zumba on tanssillinen tunti jossa musiikki perustuu latinorytmeihin. Tunnilla tehtävät tanssiaskeleet perustuvat erilaisiin tanssimuotoihin. Tämä hauska ja energinen tunti tempaa mukaansa jokaisen ja nostaa sykkeen hyvillä rytmeillään ja askelsarjoilla. Tunti aloitetaan aina alkulämmittelystä ja tunnilla teemat ja tanssityylit vaihtuvat kappaleittain. Hyvä, iloinen ja energinen olo on tämän tunnin jälkeen taattu!

HitMix

Tanssillista jumppaa uusien ja vanhojen hittibiisien tahtiin. Tunti sopii hyvin lihaskuntotunnin lämmittelyksi. Helppoa ja hikistä! Mukana myös hyppyjä, mutta niille aina tarjolla vaihtoehtoliike.


LIHASKUNTO:


RVP

Rvp on Rankka lihaskuntopainotteinen ”täsmätunti” reisille, vatsalle ja pakaroille. Tunti alkaa selkeällä alkulämmittelyllä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään reisi-, vatsa- ja pakaralihasten vahvistamiseen. Lopuksi lyhyet, noin 5 minuutin venyttelyt. Välineinä käytetään mm. voimatankoja ja step -lautaa. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sopii kaikille lihaskuntoharjoittelusta pitäville.

Kahvakuula

Toiminnallisen harjoittelun tunti, jossa vastuksena käytetään yhtä tai kahta kahvakuulaa. Tällä tunnilla harjoitat lihaskestävyyttä, voimaa ja nopeutta sekä kehon syviä lihaksia. Kahvakuulaharjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi aikaisempaa kokemusta kahvakuulasta tai lihaskuntoharjoittelusta.

Pump

Lihaskuntoharjoittelutunti levytangon ja käsipainojen avulla. Liikkeet on suunniteltu myötäilemään musiikkia ja tuntirunko on suunniteltu loogiseksi ja fysiologisesti järkeväksi kokonaisuudeksi.

Käsipainojumppa

Koko kehon lihaskuntojumppa. Välineinä käsipainot ja jumppamatto. Tunti sisältää tehokkaita yhdistelmäliikkeitä ylä- ja keskivartalolle. Tunti sopii kaikille ja sen voi hyvin yhdistää joko syketuntiin (esim.hitmix) tai RVP-tuntiin. Lopuksi kevyet venyttelyt.

Body

Lihaskuntotunti, joka myötäilee pumppitunnin kaavaa. Aluksi lämmitellään keho avaavalla jumpalla ja sen jälkeen treenataan keho läpi päälihasryhmittäin. Tunnilla välineenä käsipainot ja jumppamatto. Liikkeet sopivat myös aloittelijoille, joten rohkeasti mukaan.

KEHONHUOLTO:


M-Circuit

M-Circuit on ryhmäliikuntaharjoitus, joka kehittää liikkuvuutta, kehonhallintaa, voimaa sekä kestävyyttä. Harjoitukset perustuvat Exercisemasterin monipuolisiin liikkuvuusprogressioihin.Tunti koostuu alkulämmittelystä, kolmesta erästä, jotaka ovat 7 minuutin pituisia, loppuun jäähdyttely ja rentoutuminen.

Jooga

Joogatunti on rauhallinen ja miellyttävä ryhmäliikuntatunti joka koostuu kehonhallinta-, tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksista. Tämä rauhallinen, miellyttävä ja hyvää tekevä tunti sopii kaikille!

Pilates

Pilates on kokonaisvaltainen kehon ja mielen rentouttamiseen ja vahvistamiseen keskittyvä tunti. Tunnilla yhdistyvät monet osa-alueet: kehon rentoutuminen, keskittymisen kehittyminen, koordinaation ja liikkuvuuden parantaminen sekä lihasten vahvistaminen. Tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon (kehon voimakeskus) lihasten aktivointiin ja hallintaan. Tunti perustuu erilaisiin Pilates liikkeisiin joissa liikutetaan kehoa tasapainoisesti ja voimakkaasti jokaiseen liikkeeseen keskittyen. Tavoitteena on saavuttaa liikkuvuuden ja vartalon hallinnan luonnollinen tasapaino. Pilatekselle ominainen pehmeä yhdistelmä venytyksiä ja lihasvoimaa lisääviä harjoitteita kiinteyttää lihaksia tehokkaasti.

FasciaMethod

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. Tunneilla yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin.

FasciaMethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan!

Niska-Hartia- jumppa

Tehdään liikkeitä ylävartalolle monipuolisesti. Tunnin aikana käytetään välineinä keppiä ja jumppamattoa.
Keskitytään niskan, selän sekä hartioiden lihaksiston, samalla sivutaan myös vähän käsien lihaksia.
Tunnilla niin vahvistetaan kuin venytetään niska-hartia-seudun lihaksistoa. Poistaa jännitystiloja sekä rentouttaa!

Movement

Movement tunnilla opitaan liikkuvuuden kautta ymmärtämään, miksi liikkuvuus on tärkeä osa-alue lihaskunnon huollossa, perus arjessa jaksamisessa sekä lihaksien kehittymisessä.

Movement tunti parantaa kehon liikkuvuutta ja pehmentää lantiota ja selkää. Tunneilla tehdään myös jalkojen mobilisointi harjoituksia ja haetaan tuntemuksia jalkapohjasta lähtien. Tunnin tarkoituksena on liikkuvuuden parantaminen kuntotasosta riippumatta.


SPINNING

Sisäpyöräilytunti musiikin tahtiin. Tunti kehittää lihaskestävyyttä, erityisesti alaraajojen lihasten osalta ja kehittää tehokkaasti aerobista kuntoa. Spinning tunti soveltuu erikuntoisille ja eri-ikäisille liikkujille; jokainen voi säätää vastusta oman kuntonsa mukaan ja saada tunnista irti paras mahdollinen treeni. Tuntien pituus vaihtelee 30min HIIT-tunneista 60min mittaisiin tunteihin. Kokeile ja löydä sinulle sopivin!

Spinhiit

HIIT -spinning tunnilla tehdään alkulämmittelyn jälkeen nopeita/kovia HIIT osuuksia jossa työstetään maksimaalista kestävyyttä sekä nopeuskestävyyttä. Tällä kovatehoisella spinning tunnilla tehdään HIIT osuudet joko aikaa vastaan tai kappaleisiin rakennettuina intervalliosuuksina.
Tule kokeilemaan ja löydä oma tasosi polkea tunnilla!


Fatburner spinning

FatBurner on sisäpyöräilytunti jossa treenataan nopeutta,voimaa ja kestävyyttä. Tunnin sisältö on 2 lämmittely kappaletta jonka jälkeen joka toinen kappale poljetaan omilla maksimitehoilla ja toinen kappale tasaillaan sykkeitä ja otetaan rauhallisemmin. HIIT-harjoittelun väitetään polttavan tehokkaammin rasvaa kuin matalatehoisen harjoittelun. Yksi syy tehokkaaseen rasvanpolttoon on EPOC, eli harjoituksen jälkeinen ylimääräinen hapenkulutus. Treenin jälkeen elimistö kärsii happivajeesta. Harjoittelun aikana ja sen lopettamisen jälkeen keho kuluttaa happea suurella teholla, ja elimistön täytyy tehdä töitä kuroakseen happivaje umpeen. Kehon työskentely vaatii energiaa, mikä puolestaan tarkoittaa kalorien palamista. EPOC-efekti on suurimmillaan HIIT-treenin jälkeen, jolloin kaloreitakin palaa tehokkaasti


SYKE:


Hiit

Hiit on koko vartalon tehokas treeni joka lisää ketteryyttä, koordinaatiota, lihasvoimaa ja kestävyyttä.

Tunnilla tehdään vaihtelevasti sykettä nostavia ja lihaskuntoliikkeitä intervallityyppisesti. Liikkeet tehdään oman kehonpainolla sekä lisäpainoa (kahvakuula/levypaino) käyttäen. Tunnin tavoitteena sykekunnon koheneminen, kehonhallinnan ja kehonhahmotuksen lisääntyminen sekä liikkuvuuden, ketteryyden ja lihaskestävyyden parantaminen. Tämä kovatehoinen tunti sopii kaikille!

Tabata

TABATA on tehokas treeni, jossa ideana on tehdä neljän minuutin työjaksoja niin, että liikkeitä tehdään täydellä teholla 8 x 20 sekuntia. Välissä aina 10 sekunnin tauko. 30minuutin harjoituksessa ehtii tehdä 5 työjaksoa niin, että jokaisen jakson välissä on 1 min. palautumisaika. Välineinä käytetään omaa kehonpainoa, steppilautaa, pumppi tankoa ja irtokiekkoja sekä mattoa riippuen aina ohjelmasta.
TABATA on siis täydellinen treeni niille, jotka haluavat saada itsestään paljon irti lyhyessä ajassa. Mikä parasta niin kaikki liikkeet tehdään aina omaan tahtiin joten voit helposti muokata tunnin tehoja itsellesi sopiviksi. Mutta jos haluat haastaa itsesi ja mennä mukavuusalueen ulkopuolelle niin tällä tunnilla se onnistuu.


VOIMASSA OLEVAN RYHMÄLIIKUNTAKALENTERIMME LÖYDÄT TÄÄLTÄ